Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

NY salted chocolate caramel cheesecake

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

100 g ongezouten roomboter
200 g havermoutkoekjes
275 g pure chocolade, grofgehakt
600 g stevige, verse roomkaas naturel
125 ml crème fraîche
200 g suiker
4 eieren
1 blikje gecondenseerde melk (397g), gekarameliseerd
2 tl fleur de sel


HULPMIDDELEN

Springvorm 24 cm, steelpan, keukenmachine, bakpapier.

NY Salted chocolate caramel cheesecake

Heerlijke cheesecake.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op de bodem van de springvorm een royaal vel bakpapier, zet de rand erop en sluit de vorm.
Smelt in een steelpan de boter. Maal de koekjes fijn in de Keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Schep de kruimelmassa op de bodem van de springvorm eb strijk en druk met de bolle kant van een lepel tot een gladde laag. Zet de vorm in de koelkast.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocola en laar 5 minuten afkoelen.
Klop intussen in de keukenmachine de roomkaas met de crème fraîche en de suiker romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Spatel de gesmolten chocolade door het room-kaasmengsel en schenk het op de koekbodem.
Bak de cheescake in de voorverwarmde over in 1 uur gaar, tot de bovenkant stevig voelt. Laat de taart in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur. De taart is nu zacht en romig. Nog een uurtje in de koelkast maakt de taart intenser en de bodem knapperiger.
Schep de karamel uit het blik in een kom en roer glad. Verwijder de vorm van de cheesecake. Strijk de karamel met een breed mes over de cheesecake. Bestrooi de bovenkant met zeezout en snijd de taart in mooie punten.

Bron

Delicious oktober 2013



Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sanvk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top