Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Irish Stew (Ierse stoof)

  • Iers Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 winterpenen
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 tl suiker
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el worchestersaus
- 500 ml runderbouillon
- 1 fl Guinness
- 2 el peterselie om te garneren
- olie & boter om in te bakken
- peper & zout


Irish Stew (Ierse stoof)
Irish Stew (Ierse stoof)
Irish Stew (Ierse stoof)
Irish Stew (Ierse stoof)
Irish Stew (Ierse stoof)
Irish Stew (Ierse stoof)
Irish Stew (Ierse Stoof)
Ierse stoof

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden.
Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb.
Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept.
Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug.

Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel.
Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variƫren met prei, pastinaak en witte kool.

Voorbereiding

- Snijd het vlees in dobbelstenen.
- Maak de knoflook fijn.
- Schil de aardappelen de wortels en de uien.
- Snijd de uien in halve manen, de aardappelen in blokjes en de wortels in schijven.

Bereidingswijze

- Doe boter in de Braadpan en bak hierin het vlees bruin, bestrooi met peper & zout en voeg de knoflook toe.
- Voeg de suiker, tijm, laurier, tomatenpuree, worchestersaus, warme bouillon en de Guinness toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat dit op een laag vuurtje 1 uurtje sudderen.
- Bak in olie de uien, aardappels en wortels ongeveer 10 minuten en voeg dit toe aan het vlees.
- Laat het geheel nog 1 uurtje sudderen of totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn.
- Indien nodig bijvullen met vloeistof (bouillon, bier of water)
- Garneer met peterselie.

Serveertips

In Ierland wordt dit geserveerd met Iers soda brood en natuurlijk drinkt men hier een Guinness bij.

Bron

Gedeeltelijk uit het kookboek Irish Cooking en gedeeltelijk zelf aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (39)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top