Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groente lasagne

Door: HollandsGoud

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


250 gram lasagnebladen
2 wortels
¼ knolselderij
½ prei
2 courgettes
3 tomaten
½ bos peterselie
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels Hollands Goud Bak & Braad
1/8 liter groentebouillon
1 glas witte wijn
Paprikapoeder
Peper
Zout
Nootmuskaat
150 gram crème fraîche
250 gram geraspte Emmentaler



Een dag zonder vlees of vis? Probeer dan deze ovenheerlijke groente lasagne! Gemaakt met Hollands Goud Bak & Braad. Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de groenten. Wortel en knolselderij in reepjes snijden. Prei in ringen snijden. Snij de courgette in de lengte door en vervolgens in kleine plakjes snijden. De tomaten eventueel van hun huid ontdoen en in kleine blokjes snijden. Uien, knoflook en peterselie fijnhakken.
Doe de koolzaadolie Bak & Braad in een hete, grote pan en fruit de uien, knoflook en peterselie kort aan. Voeg hierna alle groenten toe en laat deze kort meebakken. Voeg vervolgens de groentebouillon en witte wijn toe. Breng op smaak met paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout en laat het geheel zo`n 12 tot 15 minuten koken. Voeg hierna de crème fraîche toe en breng zo nodig nog op smaak.

Pak een Ovenschaal en vet deze in met Hollands goud koolzaadolie . Doe een laag van het groentemengsel in de schaal en strooi daarbovenop wat kaas. Leg vervolgens lasagnebladen er bovenop. Herhaal dit tot de schaal vol zit. Eindig met een laag groente en daarbovenop extra kaas.

Bak de lasagne in een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende 35 tot 40 minuten af tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top