Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spaghetti Bolognaise - Klassiek Recept

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 middelgrote winterpenen in hele kleine stukjes
2 stengels bleekselderij in hele kleine stukjes
75 gr gerookte spekblokjes
2 eetl olijfolie
blokje boter of margarine
teen knoflook fijngehakt
400 gr goed rundergehakt (dus biologisch want dat heeft een mooie bitter/zoete smaak)
200 ml runderbouillon
100 ml witte wijn
4 eetl tomatenketchup
stukje citroenschil (bij voorkeur het "kapje")
beetje nootmuskaat, zout en peper
2 eetl bruine suiker



Hier een klassiek recept voor Spaghetti Bolognaise. Geen recept met potjes maar een recept met enkel verse ingrediënten dat niet naar tomaten smaakt maar smaakt zoals het hoort

Recept is voor 4 porties. Bij grote eters, die graag nog een keer opscheppen ... zou ik wel wat meer maken

Voorbereiding

Groenten kleinsnijden

Bereidingswijze

Olijfolie en boter in grote Hapjespan verhitten.
Spekblokjes zachtjes bakken
Knoflook, wortel en bleekselderij erin, beetje bakken.
Gehakt erbij, grijs bakken.
Runderbouillon en wijn erbij, tomatenketchup erbij, citroenschil erbij, en dan zout, peper, nootmuskaat, bruiner suiker erbij.
Goed roeren en drie kwartier laten sudderen.

Serveertips

Serveren met verse spaghetti en goede vers geraspte parmezaanse kaas. Als bijgerecht een eenvoudige Salade Caprese, ook gewoon zoals het hoort

Bron

Van mijn vriendin Rinie. Voor meer klassieke recepten zie mijn kookboek Klassiekers van Rinie



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janscherders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top