Zelf tomatensaus maken

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

· 2 kg rijpe (pomodori)tomaten
· 4 el olijfolie
· 4 uien, fijngesnipperd
· 100 g bleekselderijstengels, fijngesnipperd
· 5 teentjes knoflook, schoongemaakt
· 1 blikje tomatenpuree (70 g)
· 2 el gedroogde oregano


Met een goede basistomatensaus zijn de mogelijkheden voor een heerlijk gerecht.
De ideale lasagne en de beste bolognesesaus maak je met deze echte Italiaanse tomatensaus,

Bereidingswijze

Stap 1. Breng in een pan 2 liter water aan de kook. Kruis de tomaten op de bolle kant in.
Dompel de tomaten 10 sec. in het kokende water.
Stap 2. Schep ze dan met een schuimspaan in een kom met (ijs)koud water.
Verwijder de
velletjes, zodat deze niet in de saus terechtkomen.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder
de harde kern.
Snijd de tomaten in grove stukken.
Stap 3. Verhit de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem.
Fruit de uien,
bleekselderij en knoflook 10 min. zonder te kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog
5 min. mee.
Voeg de grofgesneden tomaat, de oregano, 3 theelepels zout en peper naar
smaak toe.
Stap 4. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en stoof de tomatensaus met een
deksel op de pan 1 uur.
Roer regelmatig over de bodem. (Wil je een gladde saus, pureer dan
met de staafmixer.)

Bron

Jumbo

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekemaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies