Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel

  • Argentijns
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout


HULPMIDDELEN

Stoofpan, Snijplank, scherp mes.


Dit heb ik ooit bij Gaucho`s gegeten en via via achter het recept hiervan gekomen. De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van onze Hachee, heerlijk!!!!

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!

Serveertips

Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!

Bron

Ramon, een chef bij Gaucho`s



Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top