Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Melanzane Grigliate Del Treno

Door: shell_seeker

  • Italiaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


2 aubergines
Voor emulsie:
· 15 eetlepels olijfolie
· 5 eetlepels Aceto Balsamico
· Druppel Olio Piccante of een gekneusd gedroogd chilipepertje
· 2 teentjes knoflook, gesnipperd
· Handje muntblaadjes, fijngesneden



Gegrillde aubergines met een emulsie van olijfolie, Aceto Balsamico, knoflook, chilipeper en munt. Heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de emulsie door de olijfolie, Aceto Balsamico, olio piccante, knoflook en muntblaadjes met elkaar te mengen
Was de aubergines en snijd de uiteinden eraf.
Snij de aubergines in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm.
Verhit de grillpan en rooster de aubergineplakjes. Geen olie gebruiken bij het grillen in de pan of op de aubergine.
Doe de gegrillde aubergineplakjes in een schaal.
Druppel wat van de emulsie op de aubergineplakjes terwijl deze nog warm zijn.
Ga verder met grillen en doe de plakjes in de Ovenschaal en druppel de emulsie erover.
Zodra de aubergineplakjes afgekoeld zijn kun je de schaal in de koelkast zetten.
Haal voor het opdienen de schaal tijdig uit de koelkast zodat de aubergineplakjes op kamertemperatuur zijn.

Bron

Osteria Del Treno



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top