Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Pittige gestoofde kip Chimichurry, lekker!!!

Pittige gestoofde kip Chimichurry, lekker!!!

Door: Delarosa

  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-08-2013

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE CHIMICHURRY:
2 rode uien (fijngesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 flinke tomaten (in kleine blokjes)
2 groene Spaanse pepers (gesnipperd)
6 el peterselie (heel fijngesneden)
2,5 dl olijfolie
1 dl witte wijnazijn
1 el zout
1 el zwarte peper

4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes)
2 el olijfolie


Verder heb je nodig


Mengkom, scherp mes, snijplank, plasticfolie, braad- of Hapjespan.

Heerlijke kip chimicurry mmm......

gemaakt door pwiggers!


Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!!

Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

DE CHIMICHURRY:
Meng alle ingredienten goed door elkaar en leg er de kipreepjes in, laat deze minimaal 4 uur marineren (liever een hele nacht, dan trekken de smaken nog beter in).

Haal de kip dan uit de marinade (deze wel bewaren voor zometeen) en veeg er evt kruiden etc met een stukje papier af om aanbakken te voorkomen.

Bereidingswijze

Verwarm in de pan de olijfolie en bak hierin de kip op niet te hoog vuur goudbruin en giet er de marinade bij. Laat dit op niet te hoog vuur een minuut of 20 stoven tot de kip gaar maar heel lekker zacht is. Strooi er eventueel nog wat peper en zout over dit heerlijke Argentijnse gerecht kan op tafel. Eet smakelijk, buon appreveche!

Serveertip

Lekker met iets nog vochtige rijst en een gegrilde maiskolf.

Bron

Ben het ergens tegengekomen, alleen geen idee meer waar



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top