Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige gestoofde kip Chimichurry, lekker!!!

  • Argentijns
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

VOOR DE CHIMICHURRY:
2 rode uien (fijngesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 flinke tomaten (in kleine blokjes)
2 groene Spaanse pepers (gesnipperd)
6 el peterselie (heel fijngesneden)
2,5 dl olijfolie
1 dl witte wijnazijn
1 el zout
1 el zwarte peper

4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes)
2 el olijfolie


HULPMIDDELEN

Mengkom, scherp mes, snijplank, plasticfolie, braad- of Hapjespan.

Heerlijke kip chimicurry mmm......

gemaakt door pwiggers!


Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!!

Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.

Voorbereiding

DE CHIMICHURRY:
Meng alle ingredienten goed door elkaar en leg er de kipreepjes in, laat deze minimaal 4 uur marineren (liever een hele nacht, dan trekken de smaken nog beter in).

Haal de kip dan uit de marinade (deze wel bewaren voor zometeen) en veeg er evt kruiden etc met een stukje papier af om aanbakken te voorkomen.

Bereidingswijze

Verwarm in de pan de olijfolie en bak hierin de kip op niet te hoog vuur goudbruin en giet er de marinade bij. Laat dit op niet te hoog vuur een minuut of 20 stoven tot de kip gaar maar heel lekker zacht is. Strooi er eventueel nog wat peper en zout over dit heerlijke Argentijnse gerecht kan op tafel. Eet smakelijk, buon appreveche!

Serveertips

Lekker met iets nog vochtige rijst en een gegrilde maiskolf.

Bron

Ben het ergens tegengekomen, alleen geen idee meer waar



Leuk recept? Deel het
Reacties (19)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top