Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indiase dahl met broccoli, verse koriander en kruidig naanbr

Door: HelloFresh

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 uien
3 tenen knoflook
2 broccoli
10 takjes koriander
2 blikken tomatenblokjes
2 blikken linzen
4 naanbroden
1600 ml groentebouillon
2 el olijfolie
3 tl komijnpoeder
3 tl kerriepoeder


Verder heb je nodig


Soeppan
Oven

Indiase dahl met broccoli, verse koriander en krui

Dahl betekent eigenlijk ‘gebroken peulvrucht’. Indiase Dahl is een kruidige linzensoep.


Dahl betekent eigenlijk `gebroken peulvrucht`. Indiaase Dahl is een kruidige linzensoep die veel gegeten wordt in India.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.

2. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een knoflookpers. Snijd de stronk van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Hak de koriander fijn.

3. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de helft van de komijnpoeder en de helft van de kerriepoeder toe en bak nog 30 seconden.

4. Voeg vervolgens de broccoli, tomatenblokjes, linzen, de helft van de koriander en de groentebouillon toe. Roer goed door, dek de pan af en kook het geheel 15 minuten.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden.

6. Wrijf het naanbrood in met de overige olijfolie en bestrooi met de overige komijnpoeder en kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Bak het brood 5 minuten in de oven op een ovenrooster met bakpapier of tot het naanbrood goudbruin kleurt.

7. Verdeel de dahl over de borden en garneer met de verse koriander. Serveer het naanbrood ernaast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top