Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lekker & pittig: Licht gebonden Indische kippensoep

Door: Delarosa

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


500 gr kipfilet (schoongemaakt)
1,5 L kippenbouillon (van 2 tabletten)
2 el zonnebloemolie
2 sjalotjes (in ringetjes)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 Spaans pepertje (fijngesneden)
1 zakje Boemboe Ajam Paniki (Toko Lien, anders van Conimex)
250 gr oesterzwammen en/of shii-takes (in reepjes)
1/2 zak mihoen (voorgeweld en afgespoeld, fijner gemaakt)
2,5 dl kokosmelk
1 eidooier
1,5 ons tauge
3 lente-uitjes (in dunne ringetjes)
4 el bladselderij (fijngesneden)


Verder heb je nodig


Soeppannen, koekenpan, Snijplank, scherp mes.


Heerlijke pittige kippensoep, gevuld met mi-hoen, tauge en champignons.

Net weer iets anders omdat deze iets gebonden is door kokosmelk en een eidooier.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de kipfilets in de warme bouillon en laat deze een half uurtje trekken. Haal ze uit de pan en laat iets afkoelen, trek er dan dunne reepjes van en hou even apart.

Bak de oesterzwammen en/of shii-takes eventjes rondom in de Koekenpan en houd ook apart, blancheer de tauge een paar seconden; ook deze apart houden.

Meng de eidooier door de kokosmelk en klop er een bindsausje van.

Bereidingswijze

Fruit in de andere soeppan de sjalotjes, knoflook en pepertje een minuutje zachtjes en doe er de inhoud van het bakje boemboe bij, bak dat eventjes mee. Dan de in draadjes getrokken kipfilets en bouillon en laat dit nog een minuut of 10 zachtjes koken. Voeg de mihoen, oesterzwammen en/of shii-takes toe en laat nog even goed doorwarmen. Doe het ei/kokosmengsel erbij en laat de soep iets binden, goed blijven roeren en niet laten koken! Strooi de selderij, tauge en lentje-uitjes over, roer nog een keertje door en de soep lekker warm serveren.

Serveertip

Lekker met gefruite uitjes, dungesneden rode peper-ringetjes en evt seroendeng erover en een hardgekookt eitje. Selamet Makan!

Bron

Mijn vriendje Jiri



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top