Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pao de queijo (het originele recept)

  • Braziliaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram tapioca meel (meel van cassavewortel)
200 gram geraspte kaas
twee eieren
half koffiekopje slaolie
2 koffiekopjes melk
vleugje zout


HULPMIDDELEN

Beslagkom, pan

Pao de queijo

Smeug van binnen


Pao de queijo`s zijn kleine kaasbroodjes die van binnen extreem smeuïg blijven. Je kunt ze eten als snack of als voorgerecht.

Voorbereiding

Knal de oven alvast op 190 graden!

Bereidingswijze

Stap 1.
Doe het tapioca meel in een beslagkom.

Stap 2.
Doe twee kopjes melk en een half kopje slaolie in een pan en voeg een vleugje zout toe.

Stap 3.
Haal de pan met melk en olie van het vuur zodra die kookt en voeg die, samen met de eieren, toe aan de tapioca.

Stap 4.
Meng het geheel tot een deeg en voeg de kaas toe als het deeg nog warm is.

Stap 5.
Boks het deeg goed in elkaar!

Stap 6.
Maak kleine bolletjes van het kaasdeeg.

Stap 7.
Bak de bolletjes tot ze goudbruin zijn. ca. 14 minuten.

Bron

De liefste oma van Parauapebas, Para, Brazilie.



Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paho12
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top