Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Deeg:
500 gr bloem
100 gram zachte roomboter
180 ml lauwwarme melk
40 gr verse gist
25 gram witte basterdsuiker
1 ei
5 gram zout

Banketbakkersroom:
500 ml melk
100 gr suiker
45 gr custardpoeder
2 eidooiers
1 vanillestokje
mespuntje zout

Vulling:
100 gr krenten
100 gr rozijnen


gevulde koffiebroodjes

Heerlijke koffiebroodjes gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom en krenten en rozijnen

Bereidingswijze

Maak eerst de Banketbakkersroom zodat het goed kan afkoelen

Breng 450 gram melk, 50 gr suiker en het vanillemerg aan de kook Roer de eidooiers met de rest van de suiker, melk en
het zout los en roer de custardpoeder erdoor Schenk een scheutje gekookte melk over het eimengsel en roer het met
een garde meteen goed door elkaar Schenk dit mengsel terug in de pan bij de melk en roer ook nu alles meteen weer goed door elkaar
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 2 minuten garen
Stort de banketbakkersroom dan uit op een, met koud water afgespoeld, plat bord en bedek met plasticfolie
Laat de banketbakkersroom goed afkoelen

Het deeg:
Doe voor het deeg alle ingrediënten in een kom en kneed het kort door elkaar Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast
en rol het dan uit op wat bloem tot een lap van 40 x 50 cm Verdeel hier de banketbakkersroom over, maar houd 5 cm aan
één van de langere randen vrij Strooi de krenten en rozijnen gelijkmatig over de gele room
Bestrijk de rand zonder vulling met een kwastje met water Rol het deeg op vanaf de lange rand met room en zorg dat de sluitnaad goed op elkaar plakt Snijd de rol in schijven van 2 cm Leg de deegschijven op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 40 minuten rijzen Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt eitje en bak de koffiebroodjes 12/15 minuten in de voorverwarmde oven Verwarm wat abrikozenjam en bestrijk de warme koffiebroodjes

Eet smakelijk!!

Serveertips

Voor het serveren even in de oven bij de koffie/thee



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coopertje76
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top