Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zigeunersaus uit eigen keuken = de lekkerste!

  • Balkan
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

2 el olijfolie
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1/2 groene peper (in ringetjes)
1/2 rode paprika (in kleine blokjes)
1/2 groene paprika (in kleine blokjes)
1 ons champignons (in schijfjes)
1 blikje tomatenpuree
4 el tomatenketchup
1 el sambal manis
1 el azijn
2 el bruine basterdsuiker
1 dl kippenbouillon
2 augurken (in kleine blokjes)
evt maizena aangelengd met bouillon


HULPMIDDELEN

Grote sauspan met dikke bodem, Snijplank, scherp mes.


Dit recept heb ik in 2007 op Smul gezet, gisteren (na toch alweer een tijdje) nog eens gemaakt en jawel, nog altijd een van onze eigen favorieten! Vandaar dat ik m nog eens plaats, ietsje aangepast maar niet veel...

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit hier ui, knoflook en peper in aan.
Voeg dan de champignons en paprika`s toe en bak die mee tot ze zachter zijn geworden. Voeg de tomatenpuree toe, bak eventjes mee om te ontzuren en doe er de ketchup, sambal, azijn, suiker en bouillon bij en laat dit een minuut of 5 zachtjes stoven. Doe er dan de augurkenblokjes bij, proef of er geen suiker of sambal meer bij hoeft en serveer de saus dan direct. Eet smakelijk!

Serveertips

Heerlijke saus die zowel warm als koud bij heel veel vlees- en kipgerechten heel goed smaakt. En onmisbaar bij de BBQ natuurlijk!

Bron

Ooit eens geleerd bij de zaak waar ik toen stage liep



Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top