Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zigeunersaus uit eigen keuken = de lekkerste!

Door: Delarosa

  • Balkan
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2 el olijfolie
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1/2 groene peper (in ringetjes)
1/2 rode paprika (in kleine blokjes)
1/2 groene paprika (in kleine blokjes)
1 ons champignons (in schijfjes)
1 blikje tomatenpuree
4 el tomatenketchup
1 el sambal manis
1 el azijn
2 el bruine basterdsuiker
1 dl kippenbouillon
2 augurken (in kleine blokjes)
evt maizena aangelengd met bouillon


Verder heb je nodig


Grote sauspan met dikke bodem, Snijplank, scherp mes.


Dit recept heb ik in 2007 op Smul gezet, gisteren (na toch alweer een tijdje) nog eens gemaakt en jawel, nog altijd een van onze eigen favorieten! Vandaar dat ik m nog eens plaats, ietsje aangepast maar niet veel...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit hier ui, knoflook en peper in aan.
Voeg dan de champignons en paprika`s toe en bak die mee tot ze zachter zijn geworden. Voeg de tomatenpuree toe, bak eventjes mee om te ontzuren en doe er de ketchup, sambal, azijn, suiker en bouillon bij en laat dit een minuut of 5 zachtjes stoven. Doe er dan de augurkenblokjes bij, proef of er geen suiker of sambal meer bij hoeft en serveer de saus dan direct. Eet smakelijk!

Serveertip

Heerlijke saus die zowel warm als koud bij heel veel vlees- en kipgerechten heel goed smaakt. En onmisbaar bij de BBQ natuurlijk!

Bron

Ooit eens geleerd bij de zaak waar ik toen stage liep



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top