Soesjes met gele room

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 dl water
85 gram boter
100 gr tarwebloem
mespuntje zout
3 grote eieren

voor de vulling:
0,75 ltr halfvolle melk
zakje vanillesuiker
6 eierdooiers
150 gr suiker
75 gr tarwebloem
klein scheutje marasquin

HULPMIDDELEN

kom en pan

Soesjes met gele room

Heerlijk en zo op

Soesjes, o zo lekker

Hopelijk vinden jullie ze net zo lekker als ik


Overheerlijke soesjes voor op een verjaardag en ze zijn zo verschrikkelijk lekker dus ook een paar keer per jaar tussendoor.

Bereidingswijze

Breng het water met de boter en het zout aan de kook.
Meel in 1x toevoegen.Roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Iets laten afkoelen, daarna 1 voor 1 de 3 ongeklopte eieren erbij. Goed roeren/kloppen tot het deeg goed samenhangt en glanst.
Bedek bakplaat met bakpapier.
Maak ongeveer 30 hoopjes met 2 lepels. (ik probeer meestal 5 rijen van 6 te maken en frommel er soms nog wat naast of tussen.
Bak dit ongeveer een half uur in een tot 200 graden voorverwarmde oven.
Het belangrijkste: In de oven laten afkoelen, dan mislukken ze nooit.

De vulling:
Breng de melk met de vanillesuiker langzaam aan de kook.
Roer de suiker door de eierdooiers.
Daarna de bloem erdoor.
Voeg daarna zoveel warme melk toe zodat er een papje ontstaat.
giet dit bij de melk op het vuur.
Aan de kook brengen, en 5 min laten doorkoken.
In deze 5 minuten het kleine scheutje marasquin aroma toevoegen.

Als de soezen afgekoeld zijn, ik laat ze meestal een hele nacht in de oven afkoelen en vul ze de volgende ochtend pas.

Serveertips

Serveertip? nee.
Wel een tip:
Mijn dochter heeft marasquin aroma online voor me besteld.
Willen jullie weten waar? stuur een berichtje, ik weet niet of ik het hier mag neerzetten.

Bron

Margriet kookboek en een beetje van mezelf

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jikke2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies