Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mexicaanse tortilla taart met gehakt

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 8 kleine tortilla`s (bloem, mais of meergranen)
- 500 gr. rundergehakt,
- 400 gr. tomaten,
- 200 gr. zure room,
- 1 rode paprika,
- 1 ui,
- 1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
- 1 klein blikje mais (140 gr.)
- 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas,
- 2 el. jalapeno (uit een potje)
- geraspte kaas (naar smaak)
- 2 el. koriander.


Mexicaanse Tortilla taart met gehakt

Eerst de saus maken.

Mexicaanse Tortilla taart met gehakt

In laagjes opbouwen net als lasagne en eindigen met kaas.

Mexicaanse Tortilla taart met gehakt.

Na een half uurtje weer uit de oven.

Mexicaanse Tortilla taart met gehakt.

Alleen nog garneren met koriander.

Mexicaanse Tortilla taart met gehakt.

Smakelijk eten.

Foto Smulweb (recept van de dag)


Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht.
Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s.

Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen.

Voorbereiding

- Maak de knoflook fijn,
- Snijd de tomaten, paprika en kleine stukjes.
- Hak de jalapeno fijn,
- Snijd de koriander fijn.

Bereidingswijze

- Bak het gehakt rul, voeg de knoflook en de uien toe en laat dit eventjes sudderen
- Doe de tomaten en de paprika erbij en laat het 10 min. sudderen zodat het een saus wordt.
- Als laatste de jalapeno, de mais en de fajitas kruiden erbij. Door het kruidenmengsel gaat het binden.
- Zonodig nog een beetje bijbinden zodat er een dikke saus ontstaat.
- Vul een springvorm, en begin als eerste met een tortilla.
- Daarop komt een schep van de saus.
- Smeer een tortilla in met zure room en leg die met de kant van de zure room op de saus.
- Maak zo laag voor laag.
- Van de laatste tortilla smeer je ook de bovenkant in met zure room.
- Bestrooien met geraspte kaas.
- Bak de taart 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveertips

Als de taart uit de oven komt kun je hem garneren met de koriander.



Leuk recept? Deel het
Reacties (21)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top