Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

Door: ruthbrock

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


200 g chocolade- of bastognekoeken
50 g boter
120 g witte basterdsuiker
2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk)
400 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
2 blikjes vlaaivulling (bv aardbei)


Verder heb je nodig


Bakpapier; springvorm van 23 of 24 cm doorsnee (ligt eraan hoe hoog je de taart wil hebben), evt. keukenmachine; pannetje, pannenlikker

LEKKER!!!!!


Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen!
Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!
Tip van lapaulina:
op de bodem van je springvorm bakpapier leggen en de randen goed in smeren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat dit inweken tot je ze uit kunt knijpen
smeer de springvorm in met een klontje zachte roomboter en bekleed de ingevette springvorm met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in een Keukenmachine (of klop ze fijn in een plastic zakje met een deegroller, of maak ze fijn in een vijzel) en doe de kruimels in de met bakpapier beklede springvorm. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Schenk dit over de kruimels, vermeng tot een stevige substantie en strijk het met een pannenlikker of met de achterkant van een opscheplepel egaal uit over de bodem. Zet dit weg in de koelkast om uit te harden
Meng de HELFT van de suiker met de monchou (+ evt vanillesuiker als je dat lekker vindt). Roer dit goed door. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Meng de monchou en de slagroom en roer dit tot een egale substantie. Knijp de gelatineblaadjes stuk voor stuk uit en voeg ze een voor een toe aan 2 eetlepels kokend water. Roer dit met een vork goed door en voeg het dan, al roerend, druppelsgewijs toe aan het monchou-slagroom mengsel.
Het hele mengsel over de bodem verdelen, gladstrijken en dan een nacht in de koelkast laten opstijven. Als laatste de vlaaivulling over de taart uitstrijken. Dan is de taart klaar om te serveren!

Tags

Serveertip

Tips:
Voeg ook eens klop-fix toe aan de slagroom om de taart nog iets steviger te krijgen.
Neem in de zomer lekkere verse aardbeien of frambozen en verdeel deze in plakjes over de taart in plaats van de vlaaivulling.

Bron

Oetker: Bak met plezier, deel 3. uit 1985



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top