Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tabouleh van Bulgur

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

0,45 l groentenbouillon

275 gr Bulgur

1,5 dl olijfolie

1 komkommer

5 tomaten

2 Bosuitjes

1 Rode of Gele paprika

0,5 bos munt

200 gr Feta

3 el azijn

1 tl mosterd

7 el sinaasappelsap

1 Citroen

zout

cayennepeper

4 tenen knoflook


Tabouleh van Bulgur

(zonder feta)


Tabouleh van Bulgur, heerlijke smaakvolle en frisse salade..

Bereidingswijze

Breng de groentebouillon aan de kook en roer de bulgur erdoor. Laat de bulgur het vocht opnemen, neem de pan van het vuur en dek deze af. Laat de bulgur 5 min. staan en roer deze voorzichtig om, en voeg ondertussen 2 el olijfolie toe. Doe de bulgur over in een schaal en laat deze afkoelen.

Was de komkommer en halveer deze, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken. Strooi 1 el zout over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet. Was de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes, en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de paprika verwijder de zaadjes en snij deze in blokjes. Was de bosuitjes en snij deze in ringetjes. Was de munt, hak de helft fijn en snij de andere helft in reepjes.

Maak een mengsel van 7 el sinaasappelsap, het sap van 1 uitgeknepen citroen, de olijfolie, mosterd, zout, cayennepeper en de azijn, gehakte munt en de bosuitjes. Ontvel de knoflooktenen en pers ze met een knoflookpers en voeg deze toe aan de marinade. Vermeng het mengsel met de bulgur, de komkommer, de tomatenblokjes en de blokjes paprika. Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt en de feta door de salade.

In plaats van Bulgur kunt u ook couscous nemen, maar zelf vind ik de bulgur wat steviger. De Feta hoeft niet, de salade is ook heerlijk zonder zoals op de foto... Smakelijk



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Yohann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top