Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kippenvleugels in hele pittige marinade (barbecue)

  • Fusion
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1½ kilo verse kippenvleugels (goede kwaliteit)
3 el mosterd (scherp)
4 teentjes knoflook
8 el olie
2 el sojasaus
2 ½ el honing
2 el tabasco
1 el paprikapoeder (scherp)
Zwarte peper uit de molen
1½ tl zeezout


HULPMIDDELEN

Barbecue of rooster

Kippenvluegels

in deze pittige marinade en gegaard, Mmmmm...

Zelfde vleugel

eindresultaat, wie dit niet lust...


Kip is altijd lekker, als ik kip heb kan ik me wel klem kluiven. Deze kippenvleugels wilde ik pittig marineren. Niet dat de vonken eraf spatten maar de honing en de sojasaus zorgen voor een perfecte balans in smaak. Als je deze kip probeert dan weet ik nu al dat de reacties verrassend zijn. Echt een succes bij buffetten of op een barbecueparty in de tuin, zo lekker dat je blijft kluiven.

Bereidingswijze

Neem de verse kippenvleugels, was ze onder koud water en dep droog met keukenpapier. Een schaal nemen, plantaardige olie erin doen, de mosterd, sojasaus, honing en tabasco toevoegen. Pers als laatste de knoflook en voeg die toe. Marinade goed met elkaar mengen. Hoog op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder. Haal nu alle kippenvleugeltjes door de marinade, zorg dat er overal marinade opzit en laat ze nu een nachtje afgedekt met folie marineren in de koelkast. Dan kiezen of je ze in de oven wilt garen of op de Barbecue. Oven voorverwarmen op 180 graden en 45-50 minuten knapperig bakken of ze op de barbecue leggen en knapperig roosteren.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top