Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Raw cheesecake van cashewnoten

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor een taartje van 20 cm (8-10 punten):

75 gram moerbeien
30 gram cacao nibs
50 gram gezouten pecannoten (of ongezouten en een snuf zout)
250 gram cashewnoten
50 ml citroensap
40 ml agave nectar
50 ml kokosolie
100 gram frambozen, om te versieren
50 ml water
theelepel agave nectar
20 gram cacao nibs, om te versieren



Van raw food wist ik eigenlijk weinig. Dat het gezond is om niet altijd bewerkt voedsel te eten, begreep ik wel, maar om daar nu een levenswijze van te maken, gaat me net iets te ver. Wat vaker raw eten lijkt me helemaal niet verkeerd. De zogenaamde super foods die in deze taart zitten (de moerbeien en cacao nibs) en de noten, leveren behoorlijk wat goede bouwstoffen. Raw chocolade kan best bitter zijn, maar was, in combinatie met de andere ingrediƫnten, prima van smaak. De vulling van de taart is gebaseerd op het recept van the Rawtarian.

Bereidingswijze

Week de cashewnoten in wat water. Vermeng de moerbeien, cacao nibs en pecannoten met een mixer tot het zo fijn mogelijk en plakkerig is. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en sprei het moerbeienmengsel uit over de bodem. Zet een uur in de koelkast.

Laat de cashewnoten uitlekken en meng in een Keukenmachine met het citroensap, nectar en de kokosolie. Zorg dat je alles zo fijn mogelijk maalt zodat je een gladde structuur van de taart krijgt. Voeg eventueel water toe om het mengsel gladder te maken (ik gebruikte nog vijf eetlepel water). Als je mengsel de juiste structuur heeft, schenk je het over de bodem van je taart. Zet een uur in de vriezer en daarna nog 2 uur in de koelkast.

Meng een deel van de frambozen (ongeveer 30 gram) met 50 ml water in een pannetje samen met een theelepel agave nectar. Verwarm op laag vuur, pureer de frambozen met een vork en laat het vocht iets inkoken. Laat afkoelen. Schenk dit over de taart en versier met de rest van de frambozen en de cacao nibs.

Bron

The rawtarian



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bransiola88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top