Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Quiche
  6. Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

Door: Fressnapf

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2013

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
250 gr bloem
150 gr roomboter
1 ei
Beetje zeezout
2 el koud water

Voor de vulling:
500 gr witte asperges
200 gr gekookte achterham (blokjes)
1 bosje lente uitjes
1 ui (gesnipperd)
1 bosje platte peterselie (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
3 eieren
150 ml slagroom
Witte peper
Nootmuskaat
Zeezout


Verder heb je nodig


Springvorm, bakpapier, pan

Heerlijke aspergequiche

met witte asperges, lente ui en ham


Het is lente want dat is duidelijk te merken en ze zijn er weer. Verse witte asperges oftewel het "Limburgs goud". Het seizoen is nu in volle gang en daar moet je van profiteren zolang het duurt. Dus een overheerlijke verse quiche met lenteui. Smaken van het voorjaar en dat proef je. Het is even werk, maar het eindresultaat is zo lekker en mag er zijn. Voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd of lunch. Ook leuk als voorgerecht, maar snijd dan kleinere partjes en doe er 2x mee. Bewaar de andere helft gekoeld in de koelkast en warm die de volgende dag heel even op in een voorverwarmde oven. Net zo lekker, maar niet langer houdbaar. Eet smakelijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het deeg met stukjes boter, een mespunt zout, de bloem, het ei en 2 el koud water te mengen en met je handen snel te kneden tot een bol. Wikkel deze in plastic folie en leg hem een uurtje in de koelkast.
Maak de vulling door de asperges te schillen, te wassen, het onderste stukje af te snijden en ze te halveren. Pan opzetten met zout water, laten koken, asperges toevoegen en 3 4 minuten laten blancheren. Snel laten afkoelen met ijskoud water en laten uitlekken op een theedoek. Was de lenteuitjes, 1 minuut blancheren, afkoelen met koud water en snipperen. Peterselieblaadjes snipperen en de ui snipperen. Knoflook persen. Roer dan de eieren, slagroom, peterselie, ui en knoflook door elkaar. Met een staafmixer pureren en voeg dan de hamblokjes toe. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Pak het koude deeg, doe wat bloem op een werkblad of aanrecht en rol het uit. Stop het deeg dan in een springvorm met 28-30 cm doorsnede belegd met bakpapier. Deeg goed tegen de randen aandrukken. Met een vork er wat gaatjes inprikken aan de randen. Nu vullen met de asperges en het mengsel eroverheen gieten. Zet de vorm nu in een voorverwarmde (hetelucht) oven van 175 graden en bak de quiche in ongeveer 40 minuten mooi bruin en gaar. Haal de vorm uit de oven, laat hem iets afkoelen, bevrijdt hem uit de springvorm, snij hem in partjes en serveer hem lauwwarm.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top