Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Venkel perentaart

Door: charkamman

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Pakje roomboterbladerdeeg
300 gram knolvenkel
75 gram walnoten
2 eetlepels olijfolie
500 gram handperen
1 eetlepel tarwebloem
3 eieren
2 dl. Zure room


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Lekker makkelijke venkel perentaart, volgens recept van Houtsmuller (gezond!)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 200 °. Venkel wassen, groen afknippen en in blokjes snijden, walnoten grof hakken,peren schillen en in blokjes snijden, bladerdeeg ontdooien

Bereidingswijze

Venkel in olie bakken en grof gehakte walnoten na enkele minuten toevoegen. Na 5 minuten van het vuur halen.
Peren bij de venkel doen.
Springvorm invetten met wat olie en met bloem bestuiven en met het ontdooide deeg bekleden. Met een
opstaande rand van 2 cm die wordt gevouwen over het mengsel
Venkelmassa over het deeg verdelen en eieren loskloppen met de zure room en dit mengsel over de venkel
verdelen.
Bak de taart in 40 minuten goudbruin in de oven (200 ° )

Serveertip

Serveren met een groene salade naar keuze.

Bron

Houtsmuller recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van charkamman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top