Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Australische Bananentaart

Door: TooDelicious

  • Australisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


150 gram boter
150 gram suiker
geraspte schil van 1 citroen
2 eieren
200 gram bloem
50 gram maïzena
2 afgestreken theelepels bakpoeder
snufje zout
snufje gemberpoeder
snufje kaneel
snufje gemalen kruidnagel
melk
4 bananen
sap van 1 citroen
50 gram geschaafde amandelen
poedersuiker


Verder heb je nodig


Oven
bakvorm

Australische Bananentaart

https://www.facebook.com/groups/2delicious/ http://2deliciouskookblog.wordpress.com/


Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een kom boter en suiker tot een schuimig mengsel kloppen. Roer de geraspte citroenschil en eieren erdoor. Vermeng 150 gram bloem en de maïzena met het bakpoeder, het zout en specerijen, zeef dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij het mengsel in de kom. Verwarm de oven voor op 175 graden. Indien het beslag te stevig is een scheutje melk toevoegen. Het mag echter niet te slap worden, want een deel ervan moet straks gekneed worden. De bodem van een springvorm dun met boter bestrijken. De helft van het beslag in de vorm doen, gladstrijken en 25 minuten bakken. De bananen in plakjes snijden en vermengen met citroensap. De bananenmassa in de taart bodem doen en met amandelschaafsel bestrooien. De andere helft van het beslag vermengen met de rest van de bloem en dit deeg uitrollen tot een lap ter grote van de vorm. De bananenlaag in de vorm afdekken met deze deeglap en de randen op elkaar drukken. Bak de taart nog 30 minuten

Serveertip

Laat afkoelen, en bestuif daarna met poedersuiker

Bron

Smulweb



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top