Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Walnotencake inmaken

Door: elsmul

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Voor 3 potten van 1/2 liter:
180 gr. boter
180 gr. suiker
3 eieren
240 gr. bloem
enkele el. room of melk
60 gr gepeldewalnoten
boter
gemalen amandelen of paneermeel


Verder heb je nodig


3 (weck) stortglazen van 1/2 liter. Dit zijn taps toelopende glazen potten waar het makkelijk is de cake er in zijn geheel uit te halen.


Dit is een manier om walnoten te verwerken en lang te kunnen bewaren. Altijd makkelijk en lekker als je onverwacht visite krijgt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Let op: Door groot temperatuurverschil kunnen glazen potten snel knappen. Zet ze dus op een houten of kunststof plank als ze uit de oven komen. Glas is ook heel erg heet dus gebruik goede ovenhandschoenen of pannenlappen om de potten mee vast te pakken als ze dichtgemaakt moeten worden.
Voor het teraliseren

Bereidingswijze

Boter schuimig roeren en vermengen met de suiker en eieren. Kloppen tot het zeer luchtig is.
Bloem en melk/room toevoegen en kloppen tot een glad beslag.
Walnoten erdoor mengen.
Potten aan de binnenkant invetten en bestrooien met het amandelmeel of de paneermeel.
Vul de potten tot de helft en bak het in een voorverwarmde oven van 180 à 190 graden, gedurende 90 a 100 minuten
Als de cake goed is, potten uit de oven halen en meteen afsluitenmet de glazen deksel en de daarvoor bestemde klemmer. De potten voor 2/3 onder water zetten (kokend water anders knappen de potten) en gedurende 30 minuten op 100 graden (dus in kokend water) steraliseren.

Bron

Het boek "Inmaken - Maja Kranz" (helaas niet meer te krijgen)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elsmul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top