Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

citroen meringue taart

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Bodem:
225 g bloem
2 el poedersuiker
125 g boter
2,5 el ijskoud water

citroenvulling en meringue:
50 g maïzena
125 ml water
250 ml citroensap (pers dit van verse citroenen voor het lekkerste resultaat)
430 g kristalsuiker
60 g boter
4 eieren, gescheiden


HULPMIDDELEN

Oven, steelpannetje, bakblik,en het liefst een elektrische Mixer.


Heerlijke fris-zoete taart, die uitermate geschikt is voor de zomer

Voorbereiding

Citroenen persen, eieren scheiden.

Bereidingswijze

Bodem
- Doe de bloem, poedersuiker en de boter in een kom en gebruik je handen om het te kneden tot er een soort broodkruimels ontstaan.
- Voeg het water toe en kneed tot er een deeg ontstaat. Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van 5 mm en bekleed een taartvorm hiermee. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C.
- Bak de bodem met een blinde vulling voor 15 min.
- verwijder de blinde bak vulling en bak de taart nog eens 15 tot 20 minuten.
- laat de bodem afkoelen.

citroenvulling:
Neem een steelpan en voeg de maïzena, het water, de citroensap en de helft van de suiker toe.
- Klop met een garde gedurende vier minuten boven middelhoog vuur, tot er een dik mengsel ontstaat.
- Roer nog 1 minuutje door en haal de pan van het fornuis. Voeg dan al kloppend de boter en het eigeel toe.
Giet het mengsel in een kom en zet deze afgedekt in de koelkast tot je de taart "in elkaar zet".

Meringue:

- Klop de eiwitten tot er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de overige suiker toe terwijl je blijft kloppen. Uiteindelijk moet er een dik en glanzend mengsel ontstaan.

taart samen stellen:
- verwarm de oven voor op 190°C.
- Neem de afgekoelde bodem en stort daar de citroenvulling op.
- Verdeel daarna de meringue erover. Je kunt eventueel mooie pieken maken, dat ziet er na het bakken mooi uit.

Bak de taart voor 5 tot 10 minuten. nu is de merigue nog zacht aan de binnenkant

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Manonelvera1992
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top