Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 600 gr. kipfilet,
- 400 gr. Thaise aubergines (of gewone)
- handvol Thaise basilicum (of gewone)
- 2 rode pepers,
- 1 blik kokosmelk,
- 2 tot 4 el groene currypasta,
- 4 el vissaus,
- kaffir lime leaves (limoenblaadjes)
- 1 el suiker,
- 1 kopje water.
- arachide olie om in te bakken.

- Als je een liefhebber van koriander bent kun je hiermee garneren.

Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand

Smakelijk eten.

Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand

De ingrediŽnten.

Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand

De aubergine′s erbij

Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand

De basilicum en de pepers erbij

Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand

Klaar!!!

Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand

Smullen maar!!!


Dit is nog een recept dat ik ooit eens heb gemaakt op de Thaise kookles in Chiang-Mai, Thailand
Niet uniek in zijn soort misschien want er zijn heel veel recepten van Thaise curry, maar wel een recept dat klopt als een bus en dat bovendien heel erg lekker is.
De Thaise basilicum is soms nogal moeilijk te verkrijgen maar vervang ik dan door "gewone" basilicum.
De Thaise aubergine`s kun je nog wel eens op de markt kopen maar doe geen extra moeite, een "gewone" aubergine doet het ook prima.
Verder wil ik nog even waarschuwen voor de "kant-en-klare" groene curry, want daarin zitten zeer grote verschillen. De ene is redelijk mild terwijl een andere zéér scherp kan zijn.
Voorzichtigheid is dus geboden!!!
Ik wens jullie heel veel succes en smakelijk eten

Bereidingswijze

- Bak de currypasta in arachide olie.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Voeg de kip en de kaffir lime leaves toe.
- Voeg even later de suiker en de vissaus toe.
- Daarna de aubergines toevoegen.
- Als het vlees gaar is de basilicum en de gesneden peper toevoegen.

Serveertips

Serveren met Pandan of Basmati rijst.

Bron

Een beetje van de kookles en een beetje van mezelf.

Leuk recept? Deel het
Reacties (13)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies