Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Psari Plaki

Door: jonk1711

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr kabeljauw
4 grote rijpe tomaten
2 kleine venkels
2 klein uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels verse oregano
1/2 bosje peterselie
3 eetlepels droge witte wijn
1 cm feta, verkruimeld
wat ontpitten olijven in plakjes
1 citroen in plakjes


Verder heb je nodig


Keukenmes, Snijplank en een ovenschaal


Plaki is een visschotel van kabeljauw en tomaten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de venkel in plakjes en hal de kern eruit. Snij de ui in ringen en de tomaten in dunne plakjes.
Doe de vis in stukken van 5 cm snijden

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190 graden. Vet de Ovenschaal in. Bedek de bodem met de citroen plakjes en leg de groenten in stapels in de schaal doe de oregano hierover strooien en verdeel de vis over de groenten. Zet alles zo`n 30 minuten in de oven tot de vis mooi gaar is en stevig aanvoelt. Haal de vis uit de schaal en doe de feta en de peterselie over het gerecht verdelen.Schep er nog wat vocht overheen.

Serveertip

Eventueel kan je er aardappelblokjes bij doen.

Bron

Griekse keuken



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jonk1711
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top