Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Psari Plaki

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr kabeljauw
4 grote rijpe tomaten
2 kleine venkels
2 klein uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels verse oregano
1/2 bosje peterselie
3 eetlepels droge witte wijn
1 cm feta, verkruimeld
wat ontpitten olijven in plakjes
1 citroen in plakjes


HULPMIDDELEN

Keukenmes, Snijplank en een ovenschaal


Plaki is een visschotel van kabeljauw en tomaten

Voorbereiding

Snij de venkel in plakjes en hal de kern eruit. Snij de ui in ringen en de tomaten in dunne plakjes.
Doe de vis in stukken van 5 cm snijden

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190 graden. Vet de Ovenschaal in. Bedek de bodem met de citroen plakjes en leg de groenten in stapels in de schaal doe de oregano hierover strooien en verdeel de vis over de groenten. Zet alles zo`n 30 minuten in de oven tot de vis mooi gaar is en stevig aanvoelt. Haal de vis uit de schaal en doe de feta en de peterselie over het gerecht verdelen.Schep er nog wat vocht overheen.

Serveertips

Eventueel kan je er aardappelblokjes bij doen.

Bron

Griekse keuken



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jonk1711
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top