• Eigen recept

Witlofsalade met appel

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Witlof ± 400 gr
1 zoete appel (bv Elstar)
rozijnen
slasaus



Frisse salade

Bereidingswijze

Doe een beker halfvol met rozijnen en schenk hier kokend water op. Laat dit staan tot de rozijnen zacht zijn.
Snij de witlof in stukjes, evt bittere kern wegdoen. Schil de appel, haal het klokhuis eruit (met een appelboor) en snijd de appel in stukjes.
Doe de witlof en appel in een slakom. Giet de rozijnen af en doe deze bij de witlof. Voeg naar smaak wat slasaus toe en schep alles goed om.
Evt. kan je wat citroensap toevoegen voor de frisheid en om bruin worden van witlof en appel tegen te gaan.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hobbykok80


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies