Frikadel pan

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

500 gram gemengd gehakt of runder
3 gekookte aardappelen (kruimig)
1 ei
2 sneetjes brood of 4 eetl. paneermeel
1 theelpl. nootmuskaat
1/2 theelpl. kruidnagel poeder
1/2 kopje gekookt water
1 runderbouillonblokje
1/2 kopje melk
peper en zout naar smaak
ketjap manis
1/4 citroen of wat citroensap

HULPMIDDELEN

ovenschaal, mengkom, vork of stamper


Kruidige gehaktschotel voor bij de rijsttafel. Erg lekker, en makkelijk te maken

Voorbereiding

Kook de aardappels en stamp ze fijn. Los alvast het bouillonblokje op in een half kopje heet water. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Alles (behalve de ketjap en citroensap) in een kom mengen en in een ovenschotel doen, een flinke scheut melk er overheen gieten dan de oven in. 45 minuten op 200 gr.
Na de 45 min. de schaal even uit de oven halen en wat ketjap manis (2 eetlpl.) met een kwart uitgeknepen citroen over het gehakt doen dan in de warme oven terug doen, laat het zo staan voor 5 minuten.

Bron

Familierecept

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van innepin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies