
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
500 gram gemengd gehakt of runder
3 gekookte aardappelen (kruimig)
1 ei
2 sneetjes brood of 4 eetl. paneermeel
1 theelpl. nootmuskaat
1/2 theelpl. kruidnagel poeder
1/2 kopje gekookt water
1 runderbouillonblokje
1/2 kopje melk
peper en zout naar smaak
ketjap manis
1/4 citroen of wat citroensap
Ovenschaal, mengkom, vork of stamper
Kruidige gehaktschotel voor bij de rijsttafel. Erg lekker, en makkelijk te maken
Kook de aardappels en stamp ze fijn. Los alvast het bouillonblokje op in een half kopje heet water. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Alles (behalve de ketjap en citroensap) in een kom mengen en in een ovenschotel doen, een flinke scheut melk er overheen gieten dan de oven in. 45 minuten op 200 gr.
Na de 45 min. de schaal even uit de oven halen en wat ketjap manis (2 eetlpl.) met een kwart uitgeknepen citroen over het gehakt doen dan in de warme oven terug doen, laat het zo staan voor 5 minuten.
Familierecept
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »