Napolitaanse quiche

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

6 a 7plakjes bladerdeeg
4 grote eieren
2 dl melk of room
250 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g gesneden chorizo
150 gram mengsel van gehakte zwarte olijven, pijnboompitjes en basilicum
Zeezout
Zwarte peper


HULPMIDDELEN

Mixer, springvorm


Heerlijke Napolitaanse quiche met olijven, chorizo, basilicum en pijnboompitjes. Veel smaak op je bord en snel op tafel. Leuke variant op al die andere saaie quiches

Bereidingswijze

Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten) prik het bladerdeeg overal in met een vork. Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen. Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Snijd de ham of het spek in kleine stukjes en bak deze bruin in een koekenpan.Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa. Snijd de chorizo in stukjes. Voeg de kaas de chorizo en het olijvenmengsel toe met een beetje zout en peper. Giet het mengsel in de vorm samen met de gesneden chorizo. Let erop dat de ingredienten gelijkmatig verdeeld worden. Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 minuten gaarbakken. Begin bij 180 °C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 °C. De bovenkant moet iets licht- bruin zijn en stevig aanvoelen.

Serveertips

Lekker met een tomatensalade.

Bron

Receptenkaartje keurslager


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies