Napolitaanse quiche

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

6 a 7plakjes bladerdeeg
4 grote eieren
2 dl melk of room
250 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g gesneden chorizo
150 gram mengsel van gehakte zwarte olijven, pijnboompitjes en basilicum
Zeezout
Zwarte peper

HULPMIDDELEN

Mixer, springvorm


Heerlijke Napolitaanse quiche met olijven, chorizo, basilicum en pijnboompitjes. Veel smaak op je bord en snel op tafel. Leuke variant op al die andere saaie quiches

Bereidingswijze

Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten) prik het bladerdeeg overal in met een vork. Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen. Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Snijd de ham of het spek in kleine stukjes en bak deze bruin in een koekenpan.Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa. Snijd de chorizo in stukjes. Voeg de kaas de chorizo en het olijvenmengsel toe met een beetje zout en peper. Giet het mengsel in de vorm samen met de gesneden chorizo. Let erop dat de ingredienten gelijkmatig verdeeld worden. Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 minuten gaarbakken. Begin bij 180 °C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 °C. De bovenkant moet iets licht- bruin zijn en stevig aanvoelen.

Serveertips

Lekker met een tomatensalade.

Bron

Receptenkaartje keurslager

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies