Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hachee

Door: bringmethehorizon

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kilo hacheevlees of sucadelappen (slager kan het vaak wel snijden)
750 gram uien
750 ml runderbouillon (1 blokje)
4 laurierblaadjes
10 kruidnagels
1 el azijn
3 tl lichtbruine basterdsuiker
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl kaneel



Mijn recept voor hachee. Erg geliefd hier dus het proberen waard!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien en eventueel vlees snijden

Bereidingswijze

Boter verhitten in een grote Braadpan (eentje met een deksel) en het vlees aanbraden tot het rondom bruin is. Uien toevoegen met de peper en zout en nog even al roerend bakken. Dan alle andere ingrediten toevoegen en het minstens 2 en half uur op laag vuur laten stoven met de deksel op de pan.
Dan de laurier en kruidnagels eruit halen en zonder deksel de saus op wat hoger vuur laten indikken. Regelmatig roeren.

Serveertip

Traditioneel serveren met gekookte aardappelen en rode kool of maak een lekker rode kool stampot.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bringmethehorizon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top