Hongaarse varkensgoulash

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Varkensstoofvlees +/- 750g
1 grote ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
2 verse tomaten (of 4 cherry tomaten)
1,5 tl gerookte paprika poeder (pittig) of 1 eetlepel gewone paprika poeder
2 laurierblaadjes
2 glazen rode wijn
100g zuurkool
1 winterwortel
100g champions
1 blikje tomatenpuree
Boter

HULPMIDDELEN

Hapjespan of stoofpan

Varkens goulash

De ingredienten

Varkens goulash

Work in progress

Varkensgoulash

En smullen maar!!


Dit heerlijk bourgonische recept hoort eigenlijk gemaakt te worden met spekjes (voeg toe bij het bakken van het vlees) en een varkensbraadworst (bak kort in een pan, snijd in stukken en voeg toe bij het laatste uur stoven) en een halve witte kool in repen (toevoegen samen met de zuurkool). De gerookte paprikapoeder is ook een persoonlijke toevoeging en geeft het gerecht een stoer karakter. Eet smakelijk!!

Voorbereiding

Snijd de ui, knoflook, paprika fijn. Snijd het vlees in blokken en haal minimaal 1/2uur van te voren uit de koelkast.

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en kruid met peper. Verhit de boter in de pak en bak het vlees op hoog vuur in porties bruin. Neem het vlees steeds uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook en paprika op half hoog vuur. Voeg de paprikapoeder, tomaten en tomatenpuree toe en bak vluchtig mee. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de laurierblaadjes toe. Laat het twee uur stoven en voeg dan de zuurkool, wortel en champions toe. Laat dit nog minimaal een uur stoven en breng op smaak met zout en peper.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree en een goed glas wijn!

Bron

Delicious Jan 2013

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ahoumes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies