Hongaarse varkensgoulash

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Varkensstoofvlees +/- 750g
1 grote ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
2 verse tomaten (of 4 cherry tomaten)
1,5 tl gerookte paprika poeder (pittig) of 1 eetlepel gewone paprika poeder
2 laurierblaadjes
2 glazen rode wijn
100g zuurkool
1 winterwortel
100g champions
1 blikje tomatenpuree
Boter

HULPMIDDELEN

Hapjespan of stoofpan

Varkens goulash

De ingredienten

Varkens goulash

Work in progress

Varkensgoulash

En smullen maar!!


Dit heerlijk bourgonische recept hoort eigenlijk gemaakt te worden met spekjes (voeg toe bij het bakken van het vlees) en een varkensbraadworst (bak kort in een pan, snijd in stukken en voeg toe bij het laatste uur stoven) en een halve witte kool in repen (toevoegen samen met de zuurkool). De gerookte paprikapoeder is ook een persoonlijke toevoeging en geeft het gerecht een stoer karakter. Eet smakelijk!!

Voorbereiding

Snijd de ui, knoflook, paprika fijn. Snijd het vlees in blokken en haal minimaal 1/2uur van te voren uit de koelkast.

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en kruid met peper. Verhit de boter in de pak en bak het vlees op hoog vuur in porties bruin. Neem het vlees steeds uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook en paprika op half hoog vuur. Voeg de paprikapoeder, tomaten en tomatenpuree toe en bak vluchtig mee. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de laurierblaadjes toe. Laat het twee uur stoven en voeg dan de zuurkool, wortel en champions toe. Laat dit nog minimaal een uur stoven en breng op smaak met zout en peper.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree en een goed glas wijn!

Bron

Delicious Jan 2013

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ahoumes

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies