Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Frisse yoghurttaart bomvol vezels

Door: javanhoof

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


140 gram All Bran
10 gram pecannoten ongezouten
10 gram kokos geraspt (kun je ook weglaten door 10 gram extra All Bran te gebruiken)
50 gram kokosolie kun je eventueel ook vervangen door boter
450 gram Optimel yoghurt of andere yoghurt natuurlijk
6 stuks gelatine wit
100 gram blauwe bessen of aardbeien of perzik… iets wat bij de yoghurt past!
springvorm van 20 centimeter



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand van de vorm in met een beetje boter (1 cm. vanaf de bodem is voldoende). Of bekleed ook de rand van de springvorm met bakpapier.

Doe de All Bran, pecannoten en kokos in de Keukenmachine en maal fijn. Voeg de kokosolie toe en `pulse` nog even. Schep het All Bran mengsel in de springvorm, druk & maak egaal met een lepel.

Zet de bodem ongeveer 6-8 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen bij kamertemperatuur. Dan de yoghurt: Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (ongeveer 5 min) en knijp ze uit. Doe ongeveer 4 eetlepels water in een pan en breng het water aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ze oplossen. (Evt een paar eetlepels yoghurt erdoor roeren als de gelatine te snel weer hard wordt).

De opgeloste gelatine goed door de 500 milliliter (optimel)yoghurt roeren en verdelen over de bodem. Laat de taart daarna minstens twee uur opstijven in de koelkast (ik heb hem een nachtje laten opstijven). Fruit erop en smullen maar!

Bron

Micook.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top