Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

mueslirepen annabel langbein

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr havervlokken
100 gr zonnebloempitten
100 gr pompoenpitten
100 gr sesamzaadjes
150 gram rozijnen ( gedroogde abrikozen kan ook )

120 gram boter
90 ml ahornsiroop of honing
100 gr suiker
90 gram pindakaas


HULPMIDDELEN

Oven en koelkast


Je kunt hier noten zaden en whatever aan toevoegen zoveel je wil, als je het echt gezond wil maken, gebruik je ipv suiker iets van oerzoet of palmsuiker

Voorbereiding

Alle zaadjes goed mengen met de havervlokken op een bakplaat 15
roosteren in de oven op 180 gr

dan 120 gram boter in een pannetje met 90 ml ahornsiroop en 100 gram suiker en de pindakaas. roerend aan de kook brengen en 5 minuutjes laten sudderen op een zeer laag vuurtje totdat je een soort caramelsiroopp hebt.

Dan de geroosterde zaden in een kom doen
de rozijnen toevoegen en alles mengen en dan het caramelmengsel toevoegen, alles roeren en als het afkoelt wordt het knapperig.

storten in een met bakpapier beklede keukenplaat.
plaats in de koeling voor 4 uur en dan in repen snijden

Bron

Annabel langbein free range cook



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appelejan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top