Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

Door: Fressnapf

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 ui (heel fijn gesneden)
150 gr prei (heel fijn gesneden)
1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden)
2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm)
100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm)
2 eieren (opbakken en scrambelen)
500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst
400 ml kippenbouillon heet van tablet
150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes
Zeezout
Zwarte peper
2 el zonnebloemolie
1 mespuntje vetjin
½ t laos
1 t djinten

De kip

4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.)
Zeezout
Zwarte peper
3 el sojasaus
2 t kerrie


Verder heb je nodig


Wok.

Mijn nasi in de wok

lekker snel roerbakken

Voorgemarineerde kippendijtjes in de pan

lekker laten garen

Eindproduct

op een vierkant bord, eet smakelijk !!!


Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de warme kippenbouillon. Laat de rijst afkoelen ! Dit is belangrijk want om te roerbakken en de gorengsmaak te krijgen moet de rijst koud zijn, zelfde geldt voor bami.
Snijd de groenten en de vleeswaren heel fijn. Neem een grote wok, maak die heel heet zodat hij bijna gaat walmen. Neem dus je beste hittebron. Doe er 2 el zonnebloemolie in of wat mij part arachideolie (pindaolie). Die is heel snel heet. Neem géén olijfolie want die gaat walmen en kan niet tegen hoge temperetuur! Doe eerst de groente er in en roerbak deze enkele minuten. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg de kruiden toe. Vetjin haalt de smaak omhoog, gebruik een mespuntje en niet teveel. Voeg de vleeswaren en het gescrambelde ei toe en roerbak, al omscheppend nog 1-2 minuten.

De kip: Marineer de kip voor in een diep bord. Peper, zout, kerriepoeder en soja. Laat de kippendijtjes eventjes staan want dan kunnen die smaken intrekken. Dan bakken in een kleinere Koekenpan op wokken, kan allebei. Leg op een mooi bord, de kip ernaast, eventueel met wat atjar ernaast (zoetzure groeten) en smullen. Dit is allemaal vreselijk lekker zo bij elkaar. Eet smakelijk !

Serveertip

Neem wat atjar of frisse salade.



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top