Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Red velvet cake

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

Een zelfgebakken taart doet het altijd goed als cadeau, bedankje of om iemand op te vrolijken. En het is ook nog eens leuk om te maken! Maar wil je eens wat anders bakken dan die eeuwige appelkruimeltaart of die saaie slagroomtaart? Girlscene zet vijf heerlijke recepten voor je op een rij. De één is wat moeilijker dan de ander, maar succes heb je er zeker mee. Veel bakplezier!
Red velvet cake
Dit is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas.

Wat heb je nodig?
◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur
◊ 600 gram ruwe rietsuiker
◊ 6 eieren
◊ 2 eetlepels rode voedingskleurstof
◊ 3 eetlepels cacaopoeder
◊ 375 gram witte bloem
◊ 250 ml karnemelk
◊ 1 theelepel vanille- extract
◊ 1/2 theelepel zout
◊ 1 theelepel baksoda
◊ 1 eetlepel azijn

Voor de glazuur:
◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas
◊ 350 gram witte chocola
◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur


HULPMIDDELEN

Mixer


Heerlijke cake die er mooi uitziet

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 170°C. Vet ondertussen 3 bakvormen in van 20 cm en bestrooi de vormen met bloem.

Bereidingswijze

Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed.
Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe gevolgd door de vanille en het zout.
Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag. Meng niet teveel!
Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en bak het de gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.
Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas smelt je de witte chocola en laat je het lauw worden. In een grote kom klop je de roomkaas luchtig. Klop geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor tot het geheel de structuur van slagroom heeft. Vul vervolgens de cake en glaceer het.

Bron

Girlscene.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1360947632
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top