Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo doorregen runderlappen
125 gr magere gerookte spekblokjes
1 gele paprika
1 rode paprika
3 uien
4 teentjes knoflook
1 klein Spaans pepertje (zonder zaad)
250 gr verse champignons
1 stengel bleekselderij (halve ringen)
Zeezout
Zwarte peper
1 ½ t basilicum
1 t rozemarijn
1 t dragon
1 t tijm
1 t oregano
2 el vers gesnipperde peterselie
50 gr boter
3 el olijfolie
½ el balsamico azijn di Modena I.G.P.
½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd)
1 dl stevige rode wijn (Tempranillo)
200 ml warme runderbouillon
2 el bloem


HULPMIDDELEN

Grote Hapjespan of braadpan met deksel of slowcooker

Mediterraanse stoofpot

EINDRESULTAAT en zo vreselijk lekker

Rundvlees in de pan

in boter en olijfolie bruin bakken

Gerookt spek erbij

en lekker roeren

Knoflook en ui erbij

lekker roeren en glazig bakken

Paprika erbij

lekker roeren

Paddenstoelen erbij

roeren en afblussen met rode wijn

Kruiden, selderij, cherrytomaten erbij

afblussen met warme runderbouillon totdat het onder staat

Lekker 3 uur laten pruttelen

slowcooking


Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de Slowcooker.

Bereidingswijze

Snij het rundvlees in blokken, kruid het met wat peper en zout uit de molen en haal door een bord met bloem. Zo schroeit het mooier en sneller dicht en blijft het vlees mals. Snij de groente in blokjes, de champignons in plakjes, snipper de knoflook, het kleine pepertje en de peterselie fijn (deze even apart zetten).
Doe boter en olijfolie in een hapjespan of Braadpan met deksel, laat smelten, voeg beetje bij beetje de blokjes vlees en spek toe en roerbak ze rondom bruin. Op het laatste fruit je de ui en knoflook even mee totdat het glazig is. Dan afblussen met de wijn (ik gebruikte Tempranillo, stevige Spaanse wijn op hout gerijpt). Dan de warme runderbouillon erover gieten totdat het net onder staat, cherry tomaten toevoegen, gedroogde kruiden, selderij en het pepertje gesnipperd toevoegen Al die smaken krijgen de kans om lekker in dat vlees te trekken. Tenslotte de champignons en paprikablokjes toevoegen en lekker 3 uur laten pruttelen. Zorg er wel voor dat het niet droog komt te staan, voeg desnoods nog wat bouillon toe. Nu heb je botermals gekruid rundvlees met een heerlijk gestoofd groentenprutje. Even proeven en eventueel nog wat op smaak brengen met een klein beetje extra zout. Als de saus iets te dun is eventueel al roerend nog wat binden met wat maizena of een klein beetje extra bloem. Je krijgt dan een mooie gladde saus. Echt heel lekker dit ! Eet smakelijk ! TIP: de volgende dag is het gerechtje nog veel lekkerder en is ook prima in te vriezen

Serveertips

Heerlijk over pasta, Penne, Tagliatella of andere pasta naar keuze danwel over Italiaanse aardappelpuree of Rösti en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas over.



Leuk recept? Deel het
Reacties (18)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top