pompoenpannekoekjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gr schoongemaakte pompoen in stukjes
250 gr bloem
zout
150 gr suiker
1/4 liter melk
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
olie of boter om in te bakken


Gewoon proberen

Bereidingswijze

Kook de pompoen met 3 dl water in een pan ongeveer 15 minuten. Giet de pompoen boven een maatbeker in een zeef af en meet 1/4 liter pompoenvocht af.
Pureer de pompoen.
Doe de bloem, 1/2 theelepel zout, 125 gr suiker en de melk in een kom en roer dit door elkaar. Voeg al roerend het pompoenvocht toe tot een glad mengsel ontstaat en roer er daar de pompoenpuree door.
Doe er onder flink roeren het ei, de vanillesuiker en de kaneel bij.
Verhit in een grote (Tefal) koekenpan een beetje olie, giet met een juslepel
3 bergjes beslag in de koekenpan, bak ze tot de bovenkant bijna droog is, keer ze en bak ze snel goudbruin.
Houd de pannenkoekjes warm.
Bak zo nog ongeveer 20 pannenkoekjes.
Eet de pannenkoekjes warm of koud, met zoet of hartig beleg (stroop, suiker, kaas), als ontbijt, als tussendoortje of als toetje.
Ze zijn zeer goed in te vriezen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies