Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Australische cake

  • Australisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

100 gr rozijnen (zak 250 gr)
200 gr boter
175 gr witte basterdsuiker
1 bakje kokos (55 gr)
2 eieren
2 eetlepels keukenstroop (pot 500 g)
200 gr zelfrijzend bakmeel
poedersuiker


HULPMIDDELEN

Bakpapier
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
sat├ęprikker


Per persoon:
465 kcal/Eiwit 5 gr/Vet 26 gr/Koolhydraten 52 gr

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de rozijnen in een kom en voeg 500 ml kokend water toe. Laat ze 15 min. wellen. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel in een kom. Voeg de boter toe en meng tot een beslag. Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met de sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.

Serveertips

*Lekker met slagroom.
*U kunt de cake 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie.

Bron

Www.ah.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top