Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Macaroni and cheese

Door: bonnefooigastronome

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


250g elleboogmacaroni
200g kaas
100g roomkaas
1 ei
200ml melk
2 eetlepels roomboter
1 theelepel paprikapoeder
1 pakje saltine crackers
1 eetlepel olijfolie
1 ui
250g champignons
2-3 lenteuitjes, gesneden in dunne ringetjes



Bereidingswijze

De macaroni in een ruime hoeveelheid goed gezouten water net niet al dente koken, dus een tikje onder dan wat je normaal gesproken zou serveren. Afgieten en aan de kant zetten.

De ui en champignons schoonmaken, de ui fijn snipperen en de champignons in plakken snijden. Ze samen in 1 eetlepel olijfolie sauteren, tot de ui glazig is en begint licht te kleuren.



Voor de saus roomkaas, ei, melk en paprikapoeder samen glad roeren, geraspte kaas toevoegen. Ik gebruik een mix van jonge en oude goude, jonge voor de smeuigheid, oude voor de pittige smaak. Je kunt ook emmentaler of goede scherpe cheddar gebruiken.

Aan de saus de pasta, champingons en ui en lenteuien toevoegen, goed doorroeren. Een ovenvaste schaal beboteren en de mix erin overbrengen.



De crackers fijn maken en mixen met een eetlepel gesmolten roomboter. De bovenkant van het gerecht hiermee bedekken. De schotel in de voorverwarmde oven doen (200C) en ong. 20 minuten bakken, totdat de bovenkant mooi goudenbruin is.

Serveertip

Serveren met een eenvoudige groene salade. Eet smakelijk!

Bron

Www.bonnefooigastronome.nl



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonnefooigastronome
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top