Witlof(oven)schotel met gehakt

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

350 gram rundergehakt, 7-8 struiken witlof, aardappelpuree (van jezelf of van maggie), paneermeel, geraspte belegen kaas, bouillonblokje, ketjap manis, sambal manis, gehaktkruiden, nootmuskaat, zout

HULPMIDDELEN

Ovenschaal, oven


Zelfs mensen die geen witlof lusten vinden dit lekker!

Voorbereiding

De witlof schoonmaken en in stukjes snijden.
ovenschaal invetten. oven voorverwarmen.

Bereidingswijze

De witlof koken met een klein snufje zout.
Gehakt rul braden met de gehaktkruiden, vet afgieten. Een flinke scheut ketjap en een flinke theelepel sambal toevoegen. Een heel klein beetje water met het bouillonblokje erdoor roeren.
Ondertussen ook de aardappelpuree maken en daar gemalen nootmuskaat doorheen roeren.
De witlof afgieten en uit laten lekken en ook daar wat gemalen nootmuskaat doorheen roeren.
Dan het gehaktmengsel in de ovenschaal met daar bovenop de witlof en dan daar weer bovenop de aardappelpuree. Over de aardappelpuree een dun laagje paneermeel strooien en een laagje geraspte kaas.
Schotel 20 minuten in de oven op 180 graden en nog eventjes onder de gril voor een mooi bruin kaaskorstje.

Serveertips

Lekker met een frisse komkommersalade.

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chanty
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies