Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kalkoenfilet met ham en kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. kalkoenfilet (per 100 gr. meer de braadtijd met 5 min. verlengen), 75 gram boter, 150 gram champignons, 1 sjalotje, 1 glas sherry, 5 plakken jonge kaas, 100 gram rauwe ham, zout en peper.


HULPMIDDELEN

Braadpan, oven, ovenschotel


Ik heb dit sinds 1995 regelmatig met kerst klaargemaakt, dus hoogste tijd om dit recept te delen.

Voorbereiding

Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.

Bereidingswijze

Wrijf de kalkoenfilet in met peper en zout. Verhit de boter en braad de filet hierin aan alle kanten bruin. Blus met 1 dl. water. Draai het vuur laag en doe de deksel erop. Braad de filet met af en toe keren in 20 min. gaar. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden. Neem het vlees uit de pan en omwikkel het met de rauwe ham. Bak de champignons en de ui in de Braadpan.
Neem een ovenschotel en leg hier de filet met ham in. Doe de champignons met ui en boter erbij en giet er een glas sherry overheen. Bedek het geheel met plakjes jonge kaas. Plaats de schotel 15 min. in de voorverwarmde oven. Dien dit gerecht direct op.

Serveertips

Lekker met gebakken aardappeltjes, rauwkostsalade en gekookte worteltjes.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kitty121
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top