Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mississippi Mud Cake

Door: buonaforchetta

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


2 koppen patentbloem (1 cup/kop is 2,5 deciliter)
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels instant espressopoeder
0,5 theelepel fijn zout
225 gram roomboter, in stukjes gesneden
170 gram pure chocolade (70 %), grofgehakt
0,5 kop versgezette espresso
1,5 kop kristalsuiker of rietsuiker
0,5 kop bourbon
4 grote eieren
1 theelepel vanille-extract http://www.smulweb.nl/recepten/1398422/Vanilleextract
0,75 kop chocoladekorrels ("chocolate chips")
1 kop grofgehakte pecannoten of walnoten (optioneel)
Poedersuiker of espresso-bourbon caramel sauce


Verder heb je nodig


Tulbandvorm, mixer


Makkelijk en heerlijk onverantwoord. Dat mag toch af en toe?! Nog lekkerder als je het serveert met espresso-bourbon caramel saus:
http://www.smulweb.nl/recepten/1409435/Espressobourbon-caramel-saus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175*C (heteluchtoven op 160*C). Cakevorm (tulband) invetten met roomboter

Bereidingswijze

Zeef de bloem, bakpoeder, espressopoeder en zout boven een kom.
Smelt in een sauspan de boter en pure chocolade met de espresso, op middelhoog vuur (af en toe roeren) tot alles glad en goed vemengd is. Haal de pan van het vuur, roer de suiker en bourbon toe, roer tot de suiker is opgelost.
Doe eieren en vanille-extract in een grote mengkom en mix. Mix dan het choco-botermengsel erdoor. Roer vervolgens met een spatel het meel erdoor totdat alles net vermengd is. Roer de chocoladekorrels en eventueel de noten erdoor.
Giet het deeg in de tulbandvorm en bak circa 45-55 minuten in het midden van de oven. Een saté-prikker moet er schoon uitkomen.
Laat de cake in de vorm 45 minuten afkoelen, stort hem dan en laat volledig afkoelen.

Serveertip

Bestuiven met poedersuiker of begieten met espresso-bourbon caramel saus.

Bron

Www.chow.com



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buonaforchetta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top