Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gezonde chocola

Door: MarcavdBroek

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Ongeveer een half kopje kokosolie, halfje kopje cacaoboter, flinke eetlepel rauwe cacao, eventueel een paar druppels stevia, kleine theelepel mesquit poeder. Naar smaak kun je er van alles doorheen gooien: vruchten, noten etc.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie au bain marie totdat ie helemaal gesmolten is. In een bakje kiepen en de rauwe cacao erbij doen. Goed roeren. Daarna kun je de andere ingrediƫnten erbij doen. Als je mengsel klaar is giet je alles voorzichtig in een bakje (oid) dat je hebt bekleed met bakpapier. Uurtje in de vriezer (of twee uur in de koelkast) en je chocola is klaar.

Wat doe ik er meestal doorheen?

In ieder geval noten en goji bessen. En meestal ook Chiazaad en hennepzaadjes. Allebei heel gezond en vol mineralen.

Serveertip

De chocola moet je in de koelkast bewaren, het enige minpuntje is nl. dat de chocola nogal snel smelt

Bron

Van een vriendin



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MarcavdBroek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top