Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gratin van kabeljauw, schorseneren en prei

Gratin van kabeljauw, schorseneren en prei

Door: erikahz

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2013

Ingrediënten 2 personen


250 gram witvisfilet (bv kabeljauw, wijting of schelvis)
Beetje kokosolie (of olijfolie)
25 gr boter
50 gr kikkererwtenmeel (of ander meel)
150 ml kokosmelk (of gewone melk)
150 ml bouillon
175 g geraspte (geiten)kaas plus 25 g parmezaanse kaas (niet noodzakelijk)
1 prei in ringen
4 schorseneren (of bloemkool, zoals in het oorspronkelijke recept)
Handje hazelnoten, fijngehakt
Peper, zout en wat nootmuskaat



Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de schorseneren (onder water, dan krijg je geen last van plakhanden) en kook ze samen met de prei voor. Ik gebruik daarvoor een stoommandje; gaat bijna even snel als koken en je behoudt meer voedingsstoffen.
- Verwarm de oven voor op 140 C en bestrooi de vis (in stukjes, of hele filets) met zout en peper. Doe wat kokosolie in een Koekenpan en bak de vis op hoog vuur 1-2 minuten zodat hij iets gaart.
- Smelt in een andere pan de boter en doe de bloem erbij. Laat al roerend een paar minuten zacht koken. Giet dan langzaam de bouillon en de melk erbij terwijl je blijft roeren. Voeg zout en peper toe en wat nootmuskaat en de helft van de kaas. Roer de groenten door de saus evenals de stukjes vis en giet het geheel in een ovenschaal. Hele filets leg je meteen in een ovenschaal en giet dan de saus eroverheen. Bestrooi met de rest van de kaas en de stukjes hazelnoot. Besprenkel met wat olijfolie.
- Bak het 20 minuten in de oven tot de gratin goudbruin is.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erikahz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top