Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Niet-kneden broodvingers

Door: KarienAchterberg

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg: 100 g volkoren meel, 100 g bloem, 150-160 ml lauw water, 1/2 tl zout, 1 tl gedroogde gist, twee reepjes rode paprika


Broodvingers

Broodsticks in de vorm van griezelige vingers

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een dag van te voren roer je het deeg door elkaar. Gooi eenvoudigweg alle ingrediƫnten in een kom en roer alles goed door elkaar, dek de kom af (niet luchtdicht) en laat 2 uur staan bij kamertemperatuur. Daarna zet je hem in de koelkast. Dit deeg blijft tot twee weken goed.

Bereidingswijze

Bestuif een werkvlak goed met bloem. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in stukjes van ongeveer 30 gram. Dit gaat het makkelijkst met een schaar. Maak van elk stukje een lange sliert die je een beetje om zichzelf draait, maak in het midden een `knokkel` door het met een bochtje om te knikken. Gebruik meer bloem om het plakken tegen te gaan. Leg de slierten op een ingevette bakplaat en laat ze 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de paprikareepjes in driehoekige `nagels`. Duw elke nagel in de broodslierten en bak ze 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Bron

Http://www.artisanbreadinfive.com/2012/10/29/ghoulish-breadsticks-for-halloween



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KarienAchterberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top