Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wortel-Prei-Pinda Soep

Door: lemoncitrien

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de kruidenpasta:


  • 3 uien
  • 2 theelepels koriander
  • gemberwortel 3 cm
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel sojasaus (zout)
  • olie/boter om te bakken


voor de soep:

  • 350 gram winterwortel / peen
  • 3 preien
  • 1,5 liter water
  • 1,5 bouillonblokje
  • 3 eetlepels pindakaas (bv AH naturel pindakaas)
  • 50 gram gehakte zoute pinda`s
  • 1/6 blok santen
  • 4 kemiri noten
  • 2 blaadjes salam
  • 1 eetlepel bloem


Verder heb je nodig


- staafmixer
- blender
- vijzel


Een heerlijke pinda-achtige soep met een wat oosters tintje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Maak de uien schoon en snij ze klein
  • Blender de uien tot moes
  • Voeg hier de kruiden, de gemberwortel, de sambal en de soja aan toe en blender het tot een egale pasta
  • Schrap de wortelen en snij ze klein
  • Snij en was de prei
  • Maak de kemiri noten fijn met een vijzel

Bereidingswijze

Zet een koekepan met een dikke bodem op een heet vuur en roerbak de uien-koriander-sereh-gember-soja mix een paar minuten.
Voeg de fijngesneden groenten toe aan 1,5 liter water en breng dit aan de kook. Voeg de fijn gemaakte kemiri noten toe en gebruik de staafmixer nu totdat de soep glad is. Voeg de bouillon blokjes, de santen, de gehakte pinda`s, de 3 eetlepels pindakaas en de blaadjes salam toe en kook en nog even door.

Meng nu de eetlepel bloem met koud water zodanig dat er geen klontjes ontstaan en voeg dit aan de kokende massa toe. Laat het nog even doorkoken en klaar.

Een dag later smaakt deze soep nog lekkerder!

Serveertip

Lekker met emping en/of stokbrood



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lemoncitrien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top