Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand

Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand

Door: wilmiewillemse

Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand.

Smakelijk eten.

De ingredi´┐Żnten.

Als de olie warm is eerst de knoflook en peper in de wok.

De kipfilet erbij.

De suiker, ketjab, vissaus en oestersaus erbij.

De uien erbij.

De paprika erbij.

De shi-take en/of champignons erbij.

Als laatste de lenteui, de cashewnoten en de koriander erbij.

Het eindresultaat.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2012

Ja, ik weet wel dat hiervan al een heleboel recepten op Smulweb staan, maar ze zijn toch allemaal weer net een beetje anders
Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op de Thaise kookles in Chiang Mai in Thailand. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn smaak want in het originele recept zit geen paprika, geen shitake of champignons, minder ui/lenteui en zelfs geen koriander. Om toch een beetje groente binnen te krijgen zonder dat je er meteen een tweede gerecht bij moet maken heb ik het een en ander uitgeprobeerd en ben ik uiteindelijk hier op uitgekomen. De koriander geeft de typisch Thaise smaak aan het gerecht.
Zoals het nu uiteindelijk geworden is komt het vaak bij ons op tafel.
Dit is voor mij het "beste" recept van Thaise kip met cashewnoten en wie weet misschien voor jullie ook?

Ontdek meer:

Ingrediënten 5 personen


4 eetl. arachide olie,
600 gr. kipfilet,
paprika stoplicht (groen/geel/rood),
250 gr. shi-take en/of champignons,
3 uien,
bosje lenteui,
4 tenen knoflook,
zakje cashewnoten,
bosje koriander,
1 rode peper,
4 eetl. vissaus,
4 eetl. oestersaus,
4 eetl. ketjab,
4 eetl. bruine of rietsuiker.



Bereidingswijze

- Doe de olie in de wok en als die warm is de knoflook en de peper erbij. Let op niet laten verbranden!!!
- Dan de kipfilet erbij en als die bijna gaar is de vissaus, oestersaus, ketjab en suiker erbij.
- Meng dit goed door elkaar.
- Dan de uien, paprika, shi-take (champignons) en tussendoor steeds goed wokken.
- Op het laatste moment de lenteui, cashewnoten en de koriander erdoor.

Serveertip

Pandan rijst is hier erg lekker bij.

Bron

Een beetje van de kookles en een beetje van mezelf.



Deel dit recept

Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Volgend recept
Top