Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gesauteerde sukade van Black Angus met knolselderijpuree en

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

8 niet te dikke Black Angus sukadelappen
300 g Basmatirijst
500 g knolselderij
500 ml kalfs- of kippenbouillon
25 ml witte wijn
4 plukjes krulpeterselie
scheutje azijn
scheutje room
1 rode biet
35 g (geclarifieerde) boter
zwart zeezout (eventueel)
zout & peper uit de molen


HULPMIDDELEN

Frituur
garneerring
staafmixer

Gesauteerde sukade van Black Angus

knolselderijpuree en bietenrijst


DEZE sukade kunt U ook gewoon behandelen als biefstuk!! Het Black Angus rund is zo sappig van oorsprong dat dit stuk vlees prima in de pan om en om gebakken kan worden!

Voorbereiding

Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm. Kook deze gaar in deze bouillon en giet ze af. Doe ze terug in de pan en pureer ze met een staafmixer. Voeg wat room toe om de puree iets smeuïger te krijgen, indien nodig.
Kook de rode biet in de schil gaar in zout water met een scheutje azijn (voor de kleur). Dit duurt ongeveer een half uur. Laat afkoelen en schil de biet daarna. Snij deze vervolgens eerst in dikke plakken en daarna in reepjes.
Kook de rijst in zout water gaar. Giet af en voeg de reepjes biet en een klontje boter toe. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Kruid de sukade als biefstuk. Bak het vlees voorts in hete boter aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van hoe gaar u het wenst. Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar.
Frituur ondertussen heel snel de takjes peterselie. Ze moeten krokant worden maar hoeven niet te verkleuren. Klaar!

Serveertips

Stort de puree m.b.v. een garneerring op de borden en leg er wat gefrituurde peterselie bovenop. Serveer de plakken sukade met wat bietenrijst. Luister het geheel op met wat zwart zout.
Wijntip:
Een beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde "Terroir", in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, niet te pretentieus.

Bron

Http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=269#recept1



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tevredenria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top