Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

  • 300 ml slagroom
  • 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt)
  • Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!
  • 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml
  • 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)


HULPMIDDELEN

Mixer, kom, diepvriesbakje, dat is alles! (dit recept is goed voor 1 liter ijs)

Ingredinten

In diepvriesbak gieten

Bestrooi bvb met cacaopoeder

Of zo of bedenk zelf wat!

Half bevroren

Super gemakkelijk koffie ijs

Mixen tot het zachte pieken vormt.

Grand dessert met o.a.mijn koffieijs (Foto van Petra)


Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)Mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar!
Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen.
Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %)
Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

Voorbereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Zet de mixer erop en laat draaien tot het zachte pieken vormt. (± 10.13 minuten)
  • Nu heb je (als je lang genoeg de mixer hebt laten draaien) een verrukkelijk, `cafè-latte-gekleurd`, heel luchtig mengsel.

Bereidingswijze

  • Giet het mengsel in een diepvriesbak en vries voor 6 uur (je hoeft tussendoor niet te roeren)!
    Of maak het een avond van te voren.
  • Na 6 uur is het stevig maar nog niet hard. Na een nacht in de koelkast is het hard dus moet je het even in de koelkast zetten om wat zachter te laten worden.
  • Dit is het, makkelijk of niet? En de smaak? Echt super, super lekker!

Serveertips

  • Zie de foto`s, serveer het met of zonder garnering.
  • Gecondenseerde melk is te koop bij supermarkt merk; `Friesche vlag`

Bron

Nigella Lawson



Leuk recept? Deel het
Reacties (78)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top