• Eigen recept

Gestoomde zalm

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Een hele zalm van ca. 1,5 kg (ca. 800 gram schoongemaakt)
3 takken dille
Grof zeezout
Aluminium folie


Bereidingswijze

1. Spoel de zalm goed af. Bestrooi de binnenkant van de zalm met zeezout en leg er de takken dille in.

2. Vul de binnenkant van de zalm met aluminiumfolie, zodat de zalm rechtop (op de buik) kan blijven staan.

3. Zet de zalm in een stoomoven pan met gaatjes en schuif de pan in de stoomoven.

Stomen/koken universeel
85 °C 45 minuten

4. Laat de vis enigszins afkoelen en snijd met een scherp mes de bovenkant van het velletje op de rug open. Daarna voorzichtig de huid van boven naar beneden verwijderen. Nu met een kleine spatel het vlees van boven naar beneden van de graat afschuiven.

Serveertips

Tip: Moten zalm van ca. 150 gram legt u los van elkaar in een ruime stoomovenpan met gaatjes. Stomen/koken universeel
85 °C 7 minuten

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies